Waterontharders

Alles wat je wilt weten over de juiste waterontharder

De juiste waterontharder

Er zijn diverse type waterontharders

Er zijn diverse type waterontharders. Een waterontharder werkt als een soort filter. Met behulp van een harskern worden calcium en magnesium (kalk) uit het water gehaald. De harskern bestaat uit heel veel kleine harsbolletjes. De harsbolletjes binden zich aan de kalk. Zo ontstaat zacht water. Zo werkt een waterontharder:

  • het leidingwater wordt (100%!) kalkvrij gemaakt door het hars (ionisatie)
  • de kalk blijft achter in de hars-cilinder
  • de kalk wordt uit het hars verwijderd, door spoeling c.q. regeneratie met pekelwater (zout)
  • na de regeneratie is het hars weer “als nieuw” en kan zo wel 15 tot 20 jaar mee
  • door de digitale regelunit zijn deze processen voor u geautomatiseerd  

We adviseren u op basis van het type huishouden, type gebruik en de gewenste oplossing van het probleem welke waterontharder het beste past. 

Wat is uw verbruik?

Welke waterontharder moet u kiezen? We horen vaak “ik zie door de bomen het bos niet meer!” en dat is heel logisch. We kunnen het heel simpel uitleggen. Het draait om uw jaarlijkse waterverbruik en het harsvolume dat past bij uw waterverbruik.

Prijzen waterontharder

Voor elk type huishouden een waterontkalker

Waterontharder T100

Waterontharder Friesland

€1.225,- incl. BTW*

Waterontharder T150

Waterontharder Friesland

€1.337,- incl. BTW*

Waterontharder T200

Waterontharder Friesland

€1.499,- incl. BTW*

*Inclusief standaard montage. Standaard montage: waterleiding, afvoer en stroomaansluiting WCD (stopcontact) binnen 1 meter van de waterontharder aanwezig. Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden in uw situatie.

Heeft u een groter huishouden of een bedrijf waar veel water verbruikt wordt? We plaatsen ook waterontharders met een grotere capaciteit. Vraag naar de mogelijkheden.

Kosten onderhoud waterontharder

Het 3-jaarlijks onderhoud van onze waterontharders voor particuliere klanten is € 116,- incl. btw. Voor zakelijke klanten wordt jaarlijks onderhoud geadviseerd in verband met het intensievere gebruik.

Nooit meer haar als stro en geen droge huid

Aanbevolen door kapsalons en schoonheidssalons

Schoonheidsspecialisten en kapsalons zijn de ambassadeurs van de waterontkalker. De belangrijkste reden is dat haar beter gevoed wordt in zacht water en daardoor niet als stro aanvoelt. Ook de kans op een minder droge huid is een uitkomst met een waterontharder.

Hard water droogt de huid uit. Dit komt door het in het leidingwater aanwezige calcium en magnesium.

Zeep en shampoo lossen slecht op in hard water. De zeep- en shampoo resten die achterblijven op de huid en in de gewassen kleding irriteren de huid van huidpatiënten zoals eczeem en psoriasis. Deze patiënten krijgen van hun huidarts vaak het advies om zich minder vaak te wassen of zicht te wassen met (erg dure) zeep.

Zacht, volledig ontkalkt water kan een weldaad zijn voor de huidpatiënt. Zacht water is weldadig(er) voor de huid, het irriteert de huid niet en vermindert de huidproblemen.

Er is meer wetenschappelijk onderzoek nodig om het effect van zacht water en huidproblemen te onderbouwen. Er zijn al wel zeer veel positieve praktijkvoorbeelden.

Streeploos schoonmaken

Weg met kalkaanslag

Schoonmaken kost meer reinigingsmiddel. Kalk vormt zich samen met reinigingsproducten tot een vieze, gladde substantie, kalkzeep. Omdat het de werking van je schoonmaakmiddelen tenietdoen, heb je veel meer wasmiddel, vaatwasmiddel en zeep nodig. De waterontharders die wij plaatsen filteren het harde water met harskorrels. Deze korrels nemen het harde calcium en magnesium op uit het water, waarna de korrels met zout gereinigd worden.

Meestgekozen
waterontharder

De meest gekozen waterontharder is het model op de foto met de separate harscilinder en zoutvat. Qua prijs én kwaliteit de beste keuze. Een bijkomend voordeel is dat de cilinder en het zoutvat ook in verschillende ruimtes óf naast elkaar kunnen staan bijvoorbeeld in de meterkast of kruipruimte.

Komt uw waterontharder in het zicht te staan of wilt u graag extra opties zoals een tiptoetsen bediening, extra reiniging van het hars door middel van de chlorinator? Vraag naar de mogelijkheden.

Wij leveren een totaaloplossing

De juiste waterontharder + plaatsing door onze eigen monteurs

Een waterontharder werkt goed als het vakkundig geïnstalleerd wordt. U geeft uw wensen door en wij sturen u een vrijblijvende offerte. Na akkoord maken we een afspraak om de waterontharder te plaatsen. Heeft u graag dat wij vooraf bij u komen kijken én adviseren? Dat doen we graag! Bij ons zijn alle prijzen inclusief professionele waterontharder, installatiewerkzaamheden en twee gratis zakken regeneratiezout. U weet bij ons: Als u niet tevreden bent demonteren wij uw waterontharder en krijgt u uw geld exclusief installatiekosten retour.